tirsdag 23. mars 2010

Uten grenser

Har flere med meg sett programmet med Lars Monsen hvor han har med seg folk med ulike handikap ut i naturen. Jeg må si at jeg ønsker meg ikke et handikap, men jeg skulle gitt mye for å blitt med på en liten tur med Monsen i norsk/svensk natur....det ville vært helt fantastisk :-) Men tilbake til programmet, for en innsats fra de aller fleste, jeg er imponert. Og den gleden det må være for de å mestre...den følelsen tror jeg vi alle har felles. De kjemper, biter tennene sammen, er positive og ser gleden i de små ting....jeg lever meg så inn i programmet så jeg er nesten med og svetter litt.
Det er ei nydelig jente med i programmet, jeg synes ho er nydelig, men vet at gutter på hennes alder omtaler henne som "dritlekker"...og så mangler hun litt på å godta seg selv og sitt ben som er kuttet av....vi er så utrolig forfengelige...tenk at det skal ødelegge....men hva vet jeg om dette....skulle gjerne møtt, snakket, reflektert og lært sammen/av henne, hun er et helt utrolig menneske, tror jeg!!!
Vel, så sitter jeg her og klager på at jeg er så sliten, orker ikke ditt og orker ikke datt. Jeg er lat! Ta deg sammen Grete, kom deg ut, få på joggeskoa og ta deg en tur.....ja jeg snakker altså sånn til meg selv.....så hvis du er ute og kjører så ser du meg snart ute langs veien, i full fart eller bare gående, men det er vår og jeg MÅ ut!!!

fredag 19. mars 2010

God helg

Dagen i dag startet kjempekjedelig med øs, pøs regn. jeg HATER regn på denne årstiden!!! Tåka la seg tjukk som grøt og jeg kunne ikke nyte utsikten opp til Skrehelle fra skolens vinduer. Hva er det som skjer med oss værsjuke mennesker. Trodde ikke jeg lot meg påvirke av noen ting (ehh), men det gjør jeg visst. Tåke er megateit!
Men så kom sola og mld om at pakka mi hadde kommet på posten. Det var fredag og jeg hadde bedt Jostein på middag på en av byens restauranter ;-) og dagen ble helt annerledes enn den startet. Middagen var en nytelse, den er alltid god på restaurant Pento i kverndalen. Og for en service vi alltid får, det betyr utrolig mye. Vi kommer snart igjen :-)
Med mett mage dro vi hjem og slappet av litt for så og planlegge en tur på kino....."en ganske snill mann"...hva nå den kan handle om :-)
Og så er helga godt i gang allerede, og den ser ut til å bli flott.
God helg til alle sammen!

onsdag 17. mars 2010

Bare et lite innlegg

Har hatt to fine kvelder med dattera og sett filmer (Goal 1,2 og 3), alle advares herved mot å se film 3 for den er "dritdårlig". Men vi to har hatt to flotte kvelder sammen.
Nå sitter jeg imidlertid her med pc`n min, stearinglys og en stillhet i stua som er helt utrolig, bare peisovnen som knitrer litt iblant. Det er så godt å sitte slik å nyte stillheten. Jeg trodde faktisk at jeg bare kunne nyte den ute i naturen, men den er her i stua nå. Ha en fin kveld og natt alle sammen.

søndag 14. mars 2010

Tidsknapphet....

Jeg ble sittende å se på film i går "Mitt Afrika" og det slår meg at vi har for få timer i døgnet. Har hørt om folk som av en eller annen årsak ikke trenger så mye søvn og det måtte vært deilig (jeg tilhører de som "trenger" minst 10 timer hver natt for å være fornøyd. Sukk, jeg sover jo bort verdifull tid). Men når sola ståler inn av vinduet tidlig søndag morgen så spretter jeg opp og er snart klar for tur i skogen, skogen er nok "Mitt Afrika" på en måte. Ikke det at jeg ikke synes det er spennende å dra utenlands, men skogen blir jeg aldri lei av. Den går aldri tom for nye opplevelser. Når det gjelder tidsknappheten så tenker jeg bare på alle drømmene jeg har som jeg må legge på vent fordi jeg har en jobb å passe. Tenk å bo ett år på et lite småbruk langt fra det urbane livet jeg lever nå, tenk å bo ett år i england for å bli bedre i engelsk, tenk å bo et par år i frankrike for å lære fransk og tenk å bo i hellas noen år for å oppleve øyene, menneskene osv. Tenk å bo på hytta ett år, se årets skiftninger tett på (hytta er i Tuddal)....tenk om jeg hadde bedre tid til alt dette. Men jeg vil jo ikke miste jobben....sukk!!! Da er jeg der hvor alt skal skje når jeg bare blir pensjonist, men det er VELDIG LENGE TIL. Og da skal jeg sykle nordkapp - lindesnes :-)

onsdag 10. mars 2010

Når lærer man....???

Jeg lurer bare på når det er at man lærer av egen erfaring for jeg går i samme fella stadig vekk....føler meg lurt igjen uten at jeg vil gå i detalj på hva det gjelder og det er egentlig ikke store saken...bare litt økonomiske greier med jobben som jeg helt fint klarer å ordne opp i...MEN jeg irriterer meg grenseløst over at jeg nok en gang sitter igjen og føler meg lurt. Jeg engasjerer meg for lite, setter meg for lite inn i de økonomiske forpliktelsene når noe skal skje og vips så sitter jeg med utgifter som jeg gjerne skulle vært foruten....SUKK!!!...at jeg ALDRI lærer. Men en ting har jeg lært og det er å riste av meg mine selvforskyldte irritasjonsmomenter og få dem ut av systemet.....så om en liten stund tenker jeg ikke over det lenger.
Og heldigvis er det så utrolig mye positivt ellers. I dag følte jeg meg beæret....jeg er midt i foreldresamtalene på skolen og når en av foreldrene sa at de hadde snakket om meg her en kveld og da hadde forslaget om de kunne lønne meg bedre så de fikk meg til å fortsette med klassen til neste år kommet. DET varmer å vite at jeg er godt likt og at de aller fleste ønsker å ha meg med videre til høsten, men jeg kan ikke jobbe med "vanlig" undervisning lenger enn t.o.m. 4.klasse, spesialundervisning kan jeg drive med t.o.m. videregående skole, forstå det den som kan. Men regler er regler, sukk!!!
Må også få lov til å nevne at jeg nesten daglig får reflekterte og konstruktive tilbakemeldinger fra elevene selv om at de vil ha meg som lærer også i 5.klasse. Men jeg er jo svært opptatt av at de skal glede seg til å få ny lærer så jeg forteller dem alle godene ved å bytte også.
En av elevene forkynner også at han "elsker meg" (og nå vil jeg ikke ha noen som misforstår disse ordene for det er ett barns måte å si at han liker meg som medmenneske og lærer), likevel er det sterke ord fra en gutt på 10 år. Uff! Nå skryter jeg av meg selv, men egentlig vil jeg bare fortelle til alle dere som ikke er lærere at det er faktisk verdens beste yrke (på tross av lave lønninger, hører at noen sier vi har det) jeg får umiddelbare tilbakemeldinger på det jeg gjør hver eneste dag :-)

søndag 7. mars 2010

Snart påske....

Alle dere som har vært ute i dag har fått en forsmak på hvordan påskeværet kan være....her hos meg har jeg vært så heldig å få måkt verandaen fri for snø.....og vi har kost oss med å grille pølser og sole oss...og selvsagt har påsken blitt planlagt i minste detalj, i hvert fall når det gjelder mat og snop og sånt :-) lurer på hvorfor dette med maten er så viktig, men det er jo der vi samles alle sammen...og god mat er jo ikke å forakte....og nå er jeg faktisk i den heldige situasjonen at det ikke er jeg som må varte opp på hytta hele tiden...ungene sloss nesten om å få lage maten på hytta...jeg skal bare gå lange turer og nyte livet og komme til dekket bord....tror jeg da!!!
I dag kjenner jeg at sola har lekt seg i ansiktet mitt.....jeg er varm og god i kinna. Og på ettermiddagen hadde Jostein og jeg en lang fin spasertur i det milde ettermiddagsværet...akkurat sånn det alltid er på hytta i påska....jeg lengter til påske nå!!!

mandag 1. mars 2010

Fullmåne

Hvis du tar en titt ut av vinduet vil du se en helt fantastisk nydelig måne som snart er helt full......den ser full ut for meg her jeg sitter og drømmer meg bort. Hva er det med denne månen? Tenk bare hvor mye den påvirker mange av oss, de av oss som er følsomme, romantiske.....de av oss som ser skjønnheten rundt oss......det er så utrolig vakkert.
ja egentlig har hele dagen bare vært helt perfekt, jeg tror våren er den flotteste tiden på året...eller er det vinteren....eller sommeren....hmmm....vel i dah er første vårdag og det merket vi...dvs. det meket alle av oss som lever i nuet og som ser det som skjer rett rundt oss. Snøen smeltet, sola kom frem i ettermiddag, mange av veiene ble frie for snø, andre hadde snø, men asfalten strevde for å vise seg frem her og der, lufta var klar og Noah og jeg var ute og trillet en times tid. På vegen hjem hadde lufte blitt litt kaldere, veiene hadde fått et tynt islag...akkurat slik det skal være når våren sloss med vinteren om hvem som nå skal regjere her i landet. Og VI vet hvem som til slutt vinner.....er ikke det bare herlig!!!
Og så kom mørket og månen.....jeg måtte bare ut og gå en liten tur til, måtte bare nyte synet, snuse inn lufta, lukke øynene for så å åpne dem igjen og nyte synet av det store gule alngt der oppe på himmelen. Og jeg lot drømmene fare av sted, jeg som er så håpløst romantisk.....men drømmene mine får du aldri!!!!!!!!!!!!