mandag 6. mai 2013

Nå tror jeg sykkelruta begynner å ta form i hodet mitt...følg meg gjerne på kartet


Jeg drar med hurtigruta "Midnattsol" fra Bergen til Kirkenes. Der må jeg finne meg et overnattingssted til neste dag.
Dagen etter går hurtigruta fra Kirkenes kl 12.45 i retning Honningsvåg (jeg har ikke bestemt enda om jeg tar den, det vil bli bestemt spontant der og da). Men uansett så skal jeg på en eller annen måte komme meg til Nordkapp (hurtigruta til Honningsvåg, buss eller haiking). Strekningen Kirkenes - Honningsvåg er i utgangspunktet ikke fin å sykle så derfor tar jeg ting som de kommer.
På Nordkapp skal jeg ha en natt før jeg vender nesa sørover.
Da skal jeg egentlig sykle (om ikke noe mer fristende dukker opp ;-) ) og har lyst til å ha Hammerfest som første mål. Fra Hammerfest kan jeg ta litt øyhopping eller vende nesa innover i landet. Mest trolig øyhopping og til slutt Øksfjord før jeg sykler til Alta.
Fra Alta skal jeg til kysten igjen, men det er E6 og det er ikke egentlig ok så da må jeg busse/haike igjen.....det er da jeg vurderer Storslett og så Skjervøy og øyhopping igjen.....Arnøy - Vanna - Ringvassøy......og så sykle rv 863 ned til Tromsø ;-)
Derfra blir det vel rv 862 med ferje over til Senja og så rv 86 til Gryllefjord. Derfra må jeg ta båten til Andenes og jeg SKAL sykle hele Andøya. Der var jeg på slektstevne som tenåring og skal se igjen ulike steder. Har også lest om Breiflabben Bryggerhus og Arresten Pub som skal ha kjempegod mat. Alveberg i Dvergberg har et flott bakeri og på Nordthun Gård i Bø skal jeg spise lokale oster/ostetallerken. Så Andøya et viktig mål av mange grunner. I tillegg er det ei åttekanta kirke jeg skal se og jeg skal oppsøke et hus som jeg bodde i som nå er gjort om til museum. Banksjefen på Bleik (???) er også ei dame som jeg muligens skal oppsøke da vi var brevvenner ei lang stund etter at vi var sammen på slektstevne.
Når Andøya er ferdig besøkt så går turen mot Lofoten. Der tar jeg ting som de kommer.....litt avhengig av vær og form og lyster. Når jeg er ferdig i Lofoten så går det båt til Bodø (skrekk og gru for den gynger fælt så da ligger jeg langflat midt på dekk....puh).
Fra Bodø må jeg en tur til Fauske. Enten med tog og til fots i Fauske (der bodde min mormor) og tilbake til Bodø, eller sykle. Saltstraumen er jo flott, men den har jeg sett ofte (den ligger mellom Bodø og Fauske) så jeg kan godt ta toget tur/retur Fauske. 
Så blir det vel rv 17 eller litt båt sørover. Uansett er det flere ferjer langs den vegen. Jeg følger rv 17 til jeg kommer til Brønnøysund (kanskje utom Vega en tur).
Fra Brønnøysund fortsetter jeg rv 17 til Kjellereidet og der er jeg litt usikker. Kanskje jeg ikke kommer så langt, kanskje må jeg tenke på å nå toget hjem eller kanskje har jeg god til. Har jeg god tid så tar jeg rv 802 og rv 771, 770 og 769 til Namsos. Derfra må jeg komme meg til Steinkjer og toget slik jeg tenker. Har jeg god tid så finner jeg vel på noe derfra, men jeg har ingen planer om det.
Uansett er det flere fine fjelloverganger (sør for Trondheim) som jeg kunne tenke meg å sykle ;-) tror jeg må sykle Trondheim - Oslo en gang, men det får bli en annen ferie. Og jeg vil ikke sykle når alle andre gjør det.

torsdag 2. mai 2013

Utålmodig....

Ja, nå merker jeg at jeg er utålmodig. Mange vet at jeg skal sykle til sommeren og mange har gode tanker og bekymrede tanker rundt det. Jeg snakker om det med flere og flere og jeg bare lengter til ferien og til å komme av sted. Jeg tror det blir en helt fantastisk opplevelse og vil leve i den troen helt frem til jeg reiser....så får ferien vise om det blir like flott. Jeg er heldig for jeg er sorgløs og har få bekymringer i forkant, det er en god egenskap som jeg setter pris på å ha.
Turen er nå bestilt og betalt, alt som kan ordnes så langt. Huset skal tas vare på av dattera og andre ting her hjemme er planlagt til minste detalj.....jeg kjenner frihetsfølelsen bobler inni meg (akkurat som om jeg ikke har den her hjemme, men her er det jo jobb og andre forventninger av positiv art som likevel blokkerer litt for den totale frihetsfølelsen).....jeg skulle ønske at jeg klarte å formidle den boblende følelsen som jeg har inni meg, men det e rikke lett ;-)