torsdag 4. juli 2013

Andøya rundt, hva nå ♡

Da har jeg altså vært Andøya rundt på 2 dager. Opp på innsiden og ned på yttersiden. Merker litt at jeg har hatt to ganske lange økter på sykkel,  men det er helt greit så langt. Jeg vil virkelig anbefale folk å sykle her. Flatt og fint, nydelig natur. Stopp gjerne opp og ta noen fjellturer også.
På Bleik kjente jeg meg ikke igjen,  men da jeg lette etter huset vi var i på Nordmela så fant jeg det ganske raskt og husket igjen litt. Og jeg fikk smaken av rømmegrøt i munnen for det fikk vi å spise på slektsstevnet den gangen for lenge siden. Må da fortelle at jeg fikk en gedigen porsjon med feit og god rømmegrøt og jeg hadde lært hjemmefra at man spiser opp maten sin,  men da kokka så at gryten til slutt begynte å tyte ut av øren mine så bare tok ho tallerkenen fra meg og kastet resten.  Kom i snakk med ei koselig dame som kunne fortelle meg siste nytt om familien Ronæss som jeg er i slekt med.  Grethe som jeg hadde brevveksling med en stund har flytta til Danmark og har nå bare et sommerhus på Nordmela.
Etter Nordmela syklet jeg videre og hadde en utrolig opplevelse, men dere må tro meg for det jeg sier for jeg fikk ikke tatt bilder. Jeg syntes jeg så en stor fugl som satt på en stein nede i fjæra, men var ikke helt sikker før det kom en bil som stoppet og så samme veien som meg. Vi ble stående og se på fuglen en stund før den fløy ut mot havet. Jeg begynte å trille sykkelen videre, men så så jeg at fuglen satte kursen inn mot land igjen. Rett mot meg, den fløy ganske lavt og rett over hodet mitt. Jeg holdt nesten pusten for det var så utrolig å se det flotte vingespennet rett over hodet mitt. Jeg ble fotografert av folka i bilen, men det var nok ikke jeg som var i fokus, ikke denne gangen heller hehe. Uansett var det en flott opplevelse.  Det var ørner i fjellet lenger oppe,  men aldri har jeg sett en ørn på så nært hold.
Nå er jeg tilbake i Risøyhamn og her ble jeg nesten kjendis pga jakka til Ove (TA). En gutt fra Herøya og ei jente herfra,  men nå bosatt i Porsgrunn ble hyggelige folk å snakke med. De kjente ikke fam.Bjørnflaten og jeg glemte å spørre hva de het. Foreldrene til gutten bor også i Snorres Gate.
Jeg har stoppet her for dagen, tatt inn på bed &breakfast og kost meg med nydelig fiskesuppe, hjemmelaget og med påfyll.Og har vel bestemt meg for å ta hurtigruta et par havner videre i morgen. Jeg hater nemlig Sortland, men det er en annen historie.
Hører av og til hjemmefra og det er koselig.

2 kommentarer:

  1. Hm. Det er da jeg lurer på hva som er galt med Sortland !!!!! Sov godt.

    SvarSlett