mandag 8. juli 2013

Storm i natt og Fauske i dag

Jeg var ikke særlig tøff i går kveld på kaia i Stamsund da noen jeg stod og prata med sa at båten ikke alltid klarte å komme inn til kaia i slikt vær så det ville bli spennende å se. Det hadde han jeg snakket med på båten tidligere på kvelden også sagt (da jeg bestilte billett og lugar. Sukk, der stod jeg da og tenkte at over måtte jeg jo. Sa til meg selv at det er dumt å grue seg for noe på forhånd,  kanskje det ikke ville bli så ille. Og da noen sa det var storm, 20m/sek så visste jo ikke jeg om det var mye eller ikke. Dessuten sa jeg til meg selv at om jeg ble syk så ville det jo bare bli en fin liten slanketur :)
Båten kom inn ca 15 min forsinka,  la til kai og det er første gangen jeg har gått ombord og båten har ganget. Og det var innafor moloen,  hvordan var det da på utsiden.
Jeg fikk lugarnøkkelen og var rask med å komme meg under dyna (så den båten har jeg ikke studert nøyere). Jeg strevde med å få sove for jeg ville gjerne sovne med en gang. Men tenk alt gikk veldig bra, jeg ble ikke kvalm en gang. Kl 03.15 ringte telefonalarmen min og jeg måtte ut av båten. Hva gjør man i Bodø halv fire en mandags morgen?  Jeg tenkte at om jeg syklet mot Fauske så ville jeg komme langt lenge før landet våknet. Det var stillr og deilig på vegen. På vei ut av byen var det dårlig skiltet for oss syklister og det var lagt opp til at jeg ikke skulle sykle på bilveien. Et sted endte sykkelstien i en privat hage. Men jeg fant ut av det og kom meg av gårde. Kilometer for kilometer. Flatt terreng nesten så det var lett å sykle. Jeg storkoste meg i øs pøs,  men det var før jeg kjente at jeg ble kliss våt fra innerst til ytterst. Etter hvert måtte jeg ikke stoppe noe særlig for da begynte jeg å fryse. Men det var jo greit, jeg hadde jo noen mil foran meg. 6, ,2 mil stod det i Bodø. Jeg tråkket på og var som sagt supermotivert.
Endelig Fauske på et skilt, men det var Fauske kommune hehe og enda hadde jeg et par miligjen. Da sank iveren litt, men ikke mer enn at jeg stod på videre. Og jeg fikk belønning for strevet, endelig var jeg fremme. Det første jeg tenkte på var å finne et sted å få på meg tørre klær. Fauske hotell ble redningen. Som ei drukna katte nesten overfalt jeg mannen i resepsjonen og tryglet om et rom. Stakkars, han var stillheten selv, jeg fikk rom og tilbud om å tørke klær i et rom i kjelleren. Takk til slike gode mennesker. Jeg må innrømme at en lang, varm dusj gjorde godt. Men så var det tørre klær, hva er det:( nesten alt var vått, det holdt ikke med en enkel pose rundt tøyet i sekken, enda jeg hadde pakket tøyet i mange poser for seg. I morgen skal jeg pakke med dobbelt poser.
Har gått på kryss og tvers over hele Fauske og til og med snakket med mange folk. Dette er byen hvor jeg har vært på ferie mange ganger. Jeg kjenner ingen, men spør om ting og forteller folk hva jeg gjør i deres by (er det by tro) .
Resten av dagen skal jeg bare slappe av,  merker at jeg har vært tidlig oppe i dag. Og i morgen blir det togtur over Saltfjellet,  jeg måtte bare ha det med meg. Jeg planlegger å sykle fra Mosjøen i morgen ettermiddag.

2 kommentarer:

  1. Der kan du se, lurt å ta det som det kommer, sjøsyke er ikke moro. Synd du ikke prøvde å finne slektningene våre i Bodø, men de hadde vel ikke stått opp. God tur over Saltfjellet, som vel egentlig hadde vært flott å sykle over. Sov godt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig i at Saltfjellet sikkert hadde vært fint å sykle over. Vakkert som det er

      Slett